Stress

Stress 391662 640
Vi har samlet en række "værktøjer" som kan hjælpe dig i at forebygge stress.

Du har mulighed for igennem DLF samt Assens Kommune at få psykologhjælp.  Kontakt kredsen for at få nærmere information.

Psykologhjælp via Assens Kommune.

Som ansat i Assens Kommune har du mulighed for at få psykologisk rådgivning i forbindelse med arbejdsrelaterede problemsstillinger.

Klik her for at læse om hvem du skal kontakte ved behov for akutkristehjælp, eller hvis du har behov for at benytte dig af tilbuddet om rådgivning fra en psykolog.

 Rådgivning om psykisk arbejdsmiljø

Hvis du har problemer på din arbejdsplads, kan du benytte dig af rådgivningsordningen i Danmarks Lærerforening. Du kan bestille tid til en samtale med en af konsulenterne ved at bruge e-booking eller ved at ringe på telefon 33 69 63 00. Lige nu er der et meget stort antal af henvendelser til rådgivningen. Det betyder desværre, at der kan være op til 3 ugers ventetid på en visiterende og afklarende samtale med rådgivningen.  

Samtalen

Når du bliver ringet op, hjælper konsulenten dig med at blive mere klar over, hvad der er vanskeligt på dit arbejde. Samtalen skal være med til at afdække problemet og konsulenten har mulighed for at henvise dig til en psykolog i nærheden af, hvor du bor.

Tavshedspligt

Konsulenterne i Rådgivningen har tavshedspligt og giver ikke oplysninger videre uden dit samtykke.

Henvisning til psykolog

Nogle arbejdspladser giver psykologbistand, hvis du har problemer med det psykiske arbejdsmiljø. Det kan være en fordel, at du undersøger den mulighed, før du kontakter rådgivningen, da det som udgangspunkt bør være din arbejdsgiver, der betaler for psykologbistand, hvis der opstår psykiske skader på arbejdspladsen. Hvis din arbejdsplads ikke har et tilbud, kan rådgivningens konsulent henvise til en psykolog. Hvis du benytter dig af Danmarks Lærerforenings tilbud, skal der gå to år, før du kan blive henvist til psykolog igen.

Spørg din tillidsrepræsentant eller arbejdsmiljørepræsentant

Hvis du er i tvivl, om din arbejdsplads kan henvise til psykolog, skal du spørge din tillidsrepræsentant, arbejdsmiljørepræsentant, eller din kreds.
Din læge skal i visse tilfælde henvise til psykolog over sygesikringsordningen.

Akut hjælp

Har du akut behov for psykolog på grund af vold eller trusler om vold, skal din arbejdsplads rekvirere hjælp samme dag. Hvis ikke du får hjælp, kan du kontakte din kreds, din arbejdsmiljørepræsentant, din tillidsrepræsentant, eller Danmarks Lærerforenings rådgivning.

Til tillidsrepræsentanter, arbejdsmiljørepræsentanter, skoleledere og kredsstyrelsesmedlemmer

Som TR, AMR, skoleleder eller kredsstyrelsesmedlem, kan du stå i vanskelige situationer i kraft af din rolle. Hvis du har brug for sparring, eller du har brug for en henvisning til psykolog, har du også mulighed for at kontakte rådgivningen.

Kontakt Danmarks Lærerforening:

E-booking

eller

Tlf. 33 69 63 00, mandag-torsdag 8.30-16.00, fredag 8.30-15.00

 

Tilbage efter Stress

Det er en vanskelig situation af være stresssygemeldt, og der kan opstå en masse spørgsmål. Denne pjece handler om forhold vedrørende arbejdspladsen, som den stresssygemeldte skal være opmærksom på; f.eks. pligten til at deltage i samtaler om sygefravær.

Læs mere i pjecen her